Hva' tror du selv?

Et interaktivt teenagerteater om tro og tvivl

I Lystrup Kirke blev forestillingen vist for
vores konfirmander fra Lystrup Skole.

Fotograferet af Birgitte Aalling.

Lidt om forestillingen

GUD, ALLAH, BIG BANG, KARMA ELLER INGENTING?

HVA' TROR DU SELV kredser om den spagat, unge skal lave mellem forældrenes "du vælger jo selv" og forvirringen over nutidens mange muligheder for åndelig orientering. For hvad er det for nogle valg man står overfor, når man som teenager gør sit for at passe ind blandt vennerne og samtidigt skal finde ud af, hvad man selv tror på?

Hvad tror du på?

På Gud, Allah, Big Bang, karma eller mest på ingenting?

13-årige Ella skal snart konfirmeres. Forældrene er for nyligt blevet skilt, og mens faren styrter rundt og planlægger en konfirmation fyldt med pral, har moren lukket sig inde i New age-tænkningen.

Ella bliver venner med den nye pige Sofia, men da klassens populære pige, Charlotte, beslutter sig for, at hun ikke kan lide Sofia, bliver Ella sat på prøve.

Hva' tror du selv? Er en smutvej til at mærke, hvordan man har det indeni og til at tale om det, der betyder noget.

Unges hverdag, ensomhed og identitetskamp foldes ud i den interaktive forestilling, der hellere stiller spørgsmål end leverer svar.

Har vi mistet sproget og evnen til at tale om de store spørgsmål?

Hvor forsvandt det hen, og hvorfor spørger de voksne kun ind til, hvordan det gik til fodbold, eller hvad vi lærte i engelsk?

Hva tror du selv? Sætter nye ord på eksistentielle spørgsmål, gør dig klogere på din tro og tvivl.

Teateriet Apropos opførte forestillingen "Hva' tror du selv?"

De to skuespillere er Camilla Gjelstrup og Marianne Gonnov Bøgelund.

Konfirmationer 2020

Lystrup Kirke