Frihedens lysdøgn, 4. til 5. maj 1945-2020 − Danmarks befrielse

Vi har samlet en lille billedserie, så du kan fornemme døgnets intense stemning.

En stor tak skal lyde til Preben Bager, som har fotograferet fra gårdsangen ved Sønderskovhus
samt
Birgitte Aalling og Karin Therkelsen, der står bag fotos af Lystrup Kirkes stemningslys.

Prædiken

Sangark

75-årsdagen for Danmarks befrielse

Få er tilbage, men de husker og mindes.
Og vigtigt er det, at generationen har fortalt begivenhederne til os, som skal videregive den til kommende generationer.

I Lystrup Kirke ønskede vi at markere årsdagen for Danmarks befrielse.
Først med gårdsang for beboerne på Sønderskovhus den 4. maj sammen med Christian Foged, Mona Engelbrecht og Hans Boas.

Samme aften blev der tændt lys i alle kirkens vinduer.

Det er en tradition, der spontant opstod 4. maj 1945, efter frihedsbudskabet havde lydt kl. 20.35 fra London,
og mørklægningsgardinerne var blevet revet ned.

Fra Lystrup Kirke lød kirkeklokkerne  i et kvarter i forbindelse med morgenringningen 5. maj, og Dannebrog vajede hele dagen.

Alsang udskrev en konkurrence sidste år med henblik på at få en ny "Frihedssang".