Koncerter i Lystrup Kirke

Velkommen til efterårets koncertrække i Lystrup Kirke

Ændringer kan forekomme pga. forebyggelse af smittespredning

Koncert med Nordisk Vokalensemble

Søndag, den 27. september kl. 15

Max 60 personer blandt publikum
− kom derfor i god tid

Nordisk Vokalensemble blev dannet i 2019 og er således et relativt nyt ligestemmigt kor med base i Randers.

Korets medlemmer har fra tidligere stor erfaring med nyere nordisk kormusik, og koret har fortsat fokus på det nordiske klangideal i deres repertoire.

Dirigent er Vibeke Bonde Persson, som er uddannet klassisk pianist fra Det Jyske Musikkonservatorium og til dagligt ansat som organist ved Skt. Andreas og Lem kirker ved Randers.

Ved koncerten i Lystrup Kirke vil koret synge værker af blandt andre Knut Nystedt, Egil Hovland, Javier Busto og Orlando di Lasso.

Sangaften

Du skønne land − genforening og fællessang i nyt lys

Torsdag, den 8. oktober kl. 19

Du skønne land
− Genforening og fællessang i nyt lys

Kom i god tid, for der er plads til max 40 personer.

Vi markerer 100-året for Genforeningen ved at sætte fokus på sangens betydning for fællesskab, kultur og identitet før, under og efter Genforeningen i 1920.

Derfor holder vi sangaften, der er arrangeret af Arne Hørlyck og Hans Boas. Komponist, organist og korleder Erling Lindgren sidder ved flyglet.

Arne Hørlyck og Hans Boas, der begge har rødder i det sønderjyske, har valgt de sange, som vi skal synge. Inspiration har de hentet i Den danske Salmeduos udgivelse ”Du skønne land” om genforening og fællessang i nyt lys.

Genforeningen kan minde os om vigtigheden af, at mennesker møder hinanden, og med fællessangen bygger vi bro.
Det har vi også i høj grad erfaret den seneste tid under den globale, verserende pandemi.

Frem til Genforeningen i 1920 var Slesvig et blødende sår gennem århundredes danmarkshistorie, og vi har brug for at minde hinanden om vores fælles historie − på godt og ondt.

Denne aften sker det med sang, hvortil der vil blive knyttet små anekdoter, og sangene kædes sammen.
Repertoiret bliver en skøn blanding af gamle, velkendte sange og spritnye.

Arne Hørlyck og Hans Boas, der begge har rødder i det sønderjyske, har tilrettelagt. Inspirationen har de hentet i Den danske Salmeduos udgivelse ”Du skønne land” om genforening og fællessang i nyt lys.

Aftenen kan medvirke til, at vi får lejlighed til at tænke over, hvor vi kommer fra, hvor vi er i dag, og hvor vi er på vej hen. En ”glant awten” i Lystrup Kirke med sang, musik og fælles historie.

Koncert med BarbAros

Søndag, den 25. oktober kl. 15

BarbAros har på kun to år opnået et imponerende niveau og deltog i efteråret i konkurrencen Let The Peoples Sing i Barcelona.

Ud af ni finalister blev BarbAros kåret som samlet vinder og løb med det prestigefyldte trofæ The Silver Rose Bowl.
Korets næste konkurrence er De Nordiske Mesterskaber i Barbershop i Helsingborg til april.

Barbershopgenren er forholdsvis ukendt i Danmark og dyrkes som oftest af en kvartet.
Ved at udvide til et helt kor med flere på hver stemme kan man skabe en fantastisk lyd, som er helt særlig for barbershop.

Alt synges udenad og mange af numrene indeholder en enkel, men effektiv koreografi som gør, at koncerterne med Barbaros ikke bare bliver en oplevelse for ørerne, men også for øjnene.

Repertoiret spænder vidt fra gamle kærlighedssange, over kendte danske slagere til up-tempo hits, så der vil være noget for enhver smag.

Koret dirigeres af Jonas Rasmussen.

Alle helgen gudstjeneste

Fløjtenist Trine Geltzer Dinesen & Lystrup kirkes Ungdomskor

Søndag, den 1. november kl. 11

Alle helgens gudstjenesterne har i efterhånden mange år givet efterladte mulighed for at mindes dem, der er døde i årets løb.

Ved denne stemningsfulde gudstjeneste medvirker fløjtenisten Trine Geltzer Dinesen og Lystrup Kirkes Ungdomskor.

Musikskolekoncert

Mandag, den 2. november kl. 19.30

Koncert med elever og ensembler fra Aarhus Musikskole og talentkurset MGK.

Musikskolelærer Christian Kraglund præsenterer solister, ensembler og værker.

Adventskoncert

Søndag, den 29. november kl. 17

Koncert med Lystrup og Elsted kirkers Pigekor, Lystrup Kirkers Ungdomskor og kirkernes organister

Korene synger dels eget repertoire, dels fællesværker med relation til advent og jul. Herudover er der mulighed for at synge med på fællessalmer.