Koncerter i Lystrup Kirke

Evensong

Aarhus Universitetskor

Søndag, den 15. december kl. 15

Evensong skaber en helt særlig musisk oplevelse i kirken.

Lystrup Kirke får besøg af Aarhus Universitetskor, der dirigeres af Søren Kinch Hansen.

Evensong er en gudstjenesteform, der stammer fra England, og som er velkendt i de større bykirker og katedraler.

Der er fokus på vekselvirkningen mellem liturgi — de læste tekster — og korsang.

På programmet har Aarhus Universitetskor valgt at fremføre julemusik bl.a. af svensk oprindelse.
Julemusik når den er bedst fremført af et kor med høj karat.

Medlemmer af menigheden vil læse udvalgte tekster fra Bibelen strækkende sig fra uddrag af skabelsesberetningen over fødslen til bekendelsen til Kristus.

Ud over kormusik og bibellæsning vil der være fællessalmer.
Lars Nabe-Nielsen sidder ved orglet, og Lene Dahl-Hansen er liturg.

Evensong i Lystrup Kirke er en fast juletradition i december måned, hvor Aarhus Universitetskor leder os i den rette julestemning.

Søren Kinch Hansen er dirigent for Aarhus Universitetskor.

Han er ansat ved Det Jyske Musikkonservatorium som docent i kor- og ensembleledelse og har ved siden af dette arbejde en omfattende free-lancevirksomhed med amatører og professionelle.

Aarhus Universitetskor er et ambitiøst klassisk kammerkor med et bredt repertoire, men ofte med fokus på relativt ny kormusik.
Her kan blandt andet nævnes et tæt samarbejde med samtidige danske komponister, som har mundet ud i uropførelser af en række værker.

Koret blev stiftet af Carsten Seyer-Hansen i 1995 og har i dag 25 medlemmer, hvoraf en stor del er eller har været studerende på Aarhus Universitet.

__________________

Traditionen med evensong kan føres tilbage til 1549 i den anglikanske kirke, England.

Evensong fik en renæssance juleaften i 1918, hvor King’s College Chapel i Cambridge lavede en gudstjeneste med ni læsninger og Christmas Carols.

Senere, i 1928, blev den radiotransmitteret af BBC og er i dag en radio-/tv-udsendelse, som bliver set og hørt verden rundt.

Unge musiktalenter

Lørdag, den 28. december kl. 16

Tre unge musikstuderende giver koncert i Lystrup Kirke.

Det tre er klassiske MGK-studerende, som søger om optagelse på musikkonservatoriet i foråret.

MGK er en forkortelse for Musikalsk GrundKursus, som er en uddannelse under musikskolen, der tilbydes unge musiktalenter som forberedelse til konservatoriets optagelsesprøve.

Adrian Báguena er fjerdeårs studerende med klassisk klaver, Dagmar Skovgaard Boas er tredjeårs studerende med klassisk sang, og Cecilie Bang Jensen er andetårs studerende med klassisk sang.

De to sidstnævnte akkompagneres af pianisten Thomas Tronhjem.

Ved koncerten vil man kunne høre klaverværker af blandt andre Johann Sebastian Bach og Wolfgang Amadeus Mozart samt sange og lieder af blandt andre Carl Nielsen, Franz Schubert og Johannes Brahms.