Koncerter i Lystrup Kirke

Velkommen til efterårets koncertrække i Lystrup Kirke

LystrupKoret 40 år

Lørdag, den 28. september kl. 15

LystrupKoret markerer sit 40 års jubilæum med en festlig koncert i Lystrup Kirke.

Ved koncerten medvirker solisterne Julie Kold Vilstrup (sopran) og Jacob Evald (baryton).
Begge har tidligere ved flere lejligheder medvirket ved korets koncerter.

Ved flyglet sidder pianisterne Christian Skovgaard Flarup og Peer Kjær Andersen og ved orglet organist Lars Nabe-Nielsen.

Den musikalske ledelse varetages af LystrupKorets faste dirigent og korleder gennem alle årene Lis Klestrup.

Ved koncerten opføres Johs. Brahms Liebeslieder og Faurè’s Cantique de Jean Racine.
Hertil kommer et bredt udvalg af mindre værker fra korets repertoire gennem alle årene samt værker, som fremføres af de medvirkende solister.

Koret er efterfølgende vært ved en jubilæumsreception i kirkens lokaler.

Dopplers – Fængende Vokalperformance

Søndag, den 27. oktober kl. 15

Vokalensemblet Dopplers er et eksperimenterende performance-ensemble med vekslende besætninger ledet af Astrid Vang-Pedersen. Gruppen præsenterer et alsidigt repertoire indenfor flere genrer, herunder pop, folkemusik, etnisk og klassisk musik, og gruppen arbejder gerne i krydsfeltet mellem disse.

Temaet for koncerten er ”Hvis er riget, magten og æren …?”
Her griber koret historiske såvel som nutidige fortællinger med nordiske elementer og med musikken i centrum.

Fra vores ældste nedskrevne danske sang: ”Drømte mig en drøm i nat” til myten om Dannebrogs tilsynekomst på slagmarken i 1219, fra kampen mod enevælden og tilblivelsen af den Danske Grundlov i 1849 til vor tids klimakrise og værdikamp anno 2019.

Ensemblet har vundet adskillige priser ved diverse korkonkurrencer og har desuden udgivet to EP’er.

Musikskolekoncert

Mandag, den 4. november kl. 19.30

Aarhus Musikskole og talentkurset Musikalsk Grundkursus-Østjylland oplever i disse år et stigende niveau blandt unge, der dyrker den klassiske musik som aktivt udøvende.

En af de positive sidegevinster ved denne tendens er et sprudlende kammermusikmiljø, hvilket der gives prøver på ved koncerten.

Pianist og musiklærer Christian Kraglund guider os gennem koncerten.

Eliteungdomskoret Aarhus U

Søndag, den 17. november kl. 15

Koret består af 40 dygtige korsangere i alderen 15 - 26 år fra det århusianske kormiljø.

Grundideen bag Aarhus U er at samle de dygtigste unge herrer og damer fra hhv. Skt. Clemens Drengekor, Clemens Knejterne, Aarhus Pigekor og EVE (Egå Vokalensemble) for dermed at skabe et eliteungdomskor i Aarhus.

Med 40 medlemmer er koret det største ungdomskor af sin slags i Danmark.

Ved koncerten i Lystrup Kirke vil man både kunne opleve et uddrag af det repertoire, som koret havde med til European Choir Games i Gøteborg i august samt en forsmag på julens søde toner.

Koret dirigeres af Jonas Rasmussen, som i 2017 overtog dirigentpinden fra korets stiftere domkantor Carsten Seyer-Hansen og Birgitte Næslund Madsen.

Jonas har en bred erfaring som dirigent for såvel professionelle som amatørkor på højt niveau i ind- og udland.

Festkoncert med Lystrup Kirkes Pige- og Ungdomskor

1. søndag i advent, den 1. december kl. 14

1. søndag i advent kan Lystrup kirke fejre 30 års jubilæum. Ud over en festgudstjeneste vil dagen blive markeret ved en koncert, hvor kirkens egne kor optræder.

Nærmere omtale følger.