Koncerter i Lystrup Kirke

Velkommen til efterårets koncertrække i Lystrup Kirke

Dopplers – Fængende Vokalperformance

Søndag, den 27. oktober kl. 15

Vokalensemblet Dopplers er et eksperimenterende performance-ensemble med vekslende besætninger ledet af Astrid Vang-Pedersen. Gruppen præsenterer et alsidigt repertoire indenfor flere genrer, herunder pop, folkemusik, etnisk og klassisk musik, og gruppen arbejder gerne i krydsfeltet mellem disse.

Temaet for koncerten er ”Hvis er riget, magten og æren …?”
Her griber koret historiske såvel som nutidige fortællinger med nordiske elementer og med musikken i centrum.

Fra vores ældste nedskrevne danske sang: ”Drømte mig en drøm i nat” til myten om Dannebrogs tilsynekomst på slagmarken i 1219, fra kampen mod enevælden og tilblivelsen af den Danske Grundlov i 1849 til vor tids klimakrise og værdikamp anno 2019.

Et særligt fokus er på kommunikativ optræden gennem introduktioner, inspirerende koreografier og publikumsinteraktion. Gruppen komponerer og arrangerer det meste materiale selv, men inddrager også kendte værker.

Målet er at sætte nye standarder for vokalgruppers optræden igennem det bevidste arbejde med sceneoptræden og inddragelse af publikum.

Dopplers har vundet guldmedalje ved den internationale korkonkurrence i Randers 2012 og 2. pladsen i kategorien ”Rytmisk kor”, samt en pris for "mest innovative performance", ved Aarhus Vokal Festival 2015.

I 2017 var Dopplers udtaget til at optræde på World Symposium on Choral Music, som foregår hvert 3. år i forskellige værtsbyer verden over, som en slags korenes olympiade.

I februar var Dopplers i New York, hvor de var inviteret til at optræde på A Cappella Festivalen Sing Strong.

Dopplers har netop udgivet sin anden EP med titlen Colors of Peace. Her har gruppen eksperimenteret med egne kompositioner og arrangementer inspireret af verdensmusikkens klange.
Numrene udgør tilsammen en suite, der bringer lytteren på en stemningsfuld rejse i vokalmediets forskelligartede udtryk.

Musikskolekoncert

Mandag, den 4. november kl. 19.30

Aarhus Musikskole og talentkurset Musikalsk Grundkursus-Østjylland oplever i disse år et stigende niveau blandt unge, der dyrker den klassiske musik som aktivt udøvende.

En af de positive sidegevinster ved denne tendens er et sprudlende kammermusikmiljø, hvilket der gives prøver på ved koncerten.

Pianist og musiklærer Christian Kraglund guider os gennem koncerten.

Eliteungdomskoret Aarhus U

Søndag, den 17. november kl. 15

Koret består af 40 dygtige korsangere i alderen 15 - 26 år fra det århusianske kormiljø.

Grundideen bag Aarhus U er at samle de dygtigste unge herrer og damer fra hhv. Skt. Clemens Drengekor, Clemens Knejterne, Aarhus Pigekor og EVE (Egå Vokalensemble) for dermed at skabe et eliteungdomskor i Aarhus.

Med 40 medlemmer er koret det største ungdomskor af sin slags i Danmark.

Ved koncerten i Lystrup Kirke vil man både kunne opleve et uddrag af det repertoire, som koret havde med til European Choir Games i Gøteborg i august samt en forsmag på julens søde toner.

Koret dirigeres af Jonas Rasmussen, som i 2017 overtog dirigentpinden fra korets stiftere domkantor Carsten Seyer-Hansen og Birgitte Næslund Madsen.

Jonas har en bred erfaring som dirigent for såvel professionelle som amatørkor på højt niveau i ind- og udland.

Festkoncert med Lystrup Kirkes Pige- og Ungdomskor

1. søndag i advent, den 1. december kl. 14

1. søndag i advent kan Lystrup kirke fejre 30 års jubilæum. Ud over en festgudstjeneste vil dagen blive markeret ved en koncert, hvor kirkens egne kor optræder.

Nærmere omtale følger.