Koncerter i Lystrup Kirke

Velkommen til efterårets koncertrække i Lystrup Kirke

Ændringer kan forekomme pga. forebyggelse af smittespredning

Koncert med Nordisk Vokalensemble

Søndag, den 27. september kl. 15

Nordisk Vokalensemble blev dannet i 2019 og er således et relativt nyt ligestemmigt kor med base i Randers.

Korets medlemmer har fra tidligere stor erfaring med nyere nordisk kormusik, og koret har fortsat fokus på det nordiske klangideal i deres repertoire.

Dirigent er Vibeke Bonde Persson, som er uddannet klassisk pianist fra Det Jyske Musikkonservatorium og til dagligt ansat som organist ved Skt. Andreas og Lem kirker ved Randers.

Ved koncerten i Lystrup Kirke vil koret synge værker af blandt andre Knut Nystedt, Egil Hovland, Javier Busto og Orlando di Lasso.

Sangaften

Du skønne land − genforening og fællessang i nyt lys

Torsdag, den 8. oktober kl. 19

Sangaften i genforeningens tegn
− Du skønne land med dal og bakker fagre ...

Det er nok ikke gået nogens opmærksomhed forbi, at vi i 2020 kan fejre hundrede året for Sønderjyllands genforening med kongeriget Danmark.

I den anledning har Lystrup Kirke valgt at arrangere en sangaften med denne begivenhed som tema.

Arne Hørlyck og Hans Boas, der begge har rødder i det sønderjyske, har valgt de sange, som vi skal synge.
Inspiration har de hentet i Den danske Salmeduos udgivelse ”Du skønne land” om genforening og fællessang i nyt lys.

Men der vil også blive lejlighed til at synge et par helt nyskrevne sange: ”Frihedens lysdøgn”, der er vindersangen i konkurrencen om en sang til 75-året for befrielsen samt ”Man må trække en grænse”, som Sigurd Barrett har skrevet til genforeningsjubilæet.

Lystrup Kirkes kor medvirker under ledelse af Lars Nabe-Nielsen.

Kom og vær med til en ”glant awten” i Lystrup Kirke.

Koncert med BarbAros

Søndag, den 25. oktober kl. 15

BarbAros har på kun to år opnået et imponerende niveau og deltog i efteråret i konkurrencen Let The Peoples Sing i Barcelona.

Ud af ni finalister blev BarbAros kåret som samlet vinder og løb med det prestigefyldte trofæ The Silver Rose Bowl.
Korets næste konkurrence er De Nordiske Mesterskaber i Barbershop i Helsingborg til april.

Barbershopgenren er forholdsvis ukendt i Danmark og dyrkes som oftest af en kvartet.
Ved at udvide til et helt kor med flere på hver stemme kan man skabe en fantastisk lyd, som er helt særlig for barbershop.

Alt synges udenad og mange af numrene indeholder en enkel, men effektiv koreografi som gør, at koncerterne med Barbaros ikke bare bliver en oplevelse for ørerne, men også for øjnene.

Repertoiret spænder vidt fra gamle kærlighedssange, over kendte danske slagere til up-tempo hits, så der vil være noget for enhver smag.

Koret dirigeres af Jonas Rasmussen.

Alle helgen gudstjeneste

Fløjtenist Trine Geltzer Dinesen & Lystrup kirkes Ungdomskor

Søndag, den 1. november kl. 11

Alle helgens gudstjenesterne har i efterhånden mange år givet efterladte mulighed for at mindes dem, der er døde i årets løb.

Ved denne stemningsfulde gudstjeneste medvirker fløjtenisten Trine Geltzer Dinesen og Lystrup Kirkes Ungdomskor.

Musikskolekoncert

Mandag, den 2. november kl. 19.30

Koncert med elever og ensembler fra Aarhus Musikskole og talentkurset MGK.

Musikskolelærer Christian Kraglund præsenterer solister, ensembler og værker.

Adventskoncert

Søndag, den 29. november kl. 17

Koncert med Lystrup og Elsted kirkers Pigekor, Lystrup Kirkers Ungdomskor og kirkernes organister

Korene synger dels eget repertoire, dels fællesværker med relation til advent og jul. Herudover er der mulighed for at synge med på fællessalmer.