Navngivning

Dit barn skal have sit navn senest seks måneder efter fødslen.
De sker ofte i forbindelse med dåben.

Lidt om navne

Danmarks Statistik har lavet en top-50 liste over de mest brugte fornavne i Danmark.

Du kan se statistikken her.

Og her finder du en privat hjemmeside, hvor du kan se, hvad de enkelte navne betyder.

Inden dåbssamtalen skal du have givet besked til kordegnen om, hvad barnet skal hedde. Hvis barnet ikke skal døbes, eller det skal navngives før dåben, skal du udfylde og sende en blanketten "Navngivning" (borger.dk) til kirkekontoret.

Hvad skal barnet hedde?
Det er en stor beslutning at vælge et navn til sit barn.

Måske har I tænkt på navne længe inden, jeres barn blev født, men da I så så ham/hende, var navnet helt forkert.

Eller måske gav det helt sig selv, hvad den lille skal hedde.

Man må ikke kalde sit barn hvad som helst — det sørger navneloven for. På Ankestyrelsen hjemmeside findes en søgefunktion, hvor du kan søge frem til, om det fornavn, du har valgt, er godkendt.

Kordegnekontoret

Lystrup Centervej 80