Kunstudstilling i Lystrup Kirke

Mødet mellem natur og civilisation

Marie Fredborg
udstiller en række naturalistiske, stiliserede værker.

Mød kunstneren bag den nye udstilling i Lystrup Kirke ved ferniseringen i Lystrup Kirke 19. august kl. 12.30 lige efter søndagens gudstjeneste.

”Hvor Frisk, hvor mild var luften ikke denne tidlige morgen, selvfølgelig mere stille end her: Som en bølges slag, en bølges kys; kølig og skarp og dog … alvorsfuld, og mens hun stod ved det åbne vindue, følte hun, at noget frygteligt ville ske; hun så på blomsterne, på træerne, som disen snoede sig fri af, og på rågerne, som steg og faldt."

Sådan begynder indledningen til Virginia Wolfs bog Mrs. Dalloway og rammer Marie Fredsborgs kompositioner - skønhed og noget ildevarslende, magisk i naturen.

Marie Fredborg kommer fra en skov imellem hav og fjord, hvor fantasien groede vildt og mener, det har været en væsentlig årsag til, at hun begyndte at male.
Både den ydre og den indre verden inspirerede hende med liv og bevægelse.

Ud over undervisning på efterskole og gymnasium har hun aldrig lært at male, og uddannelsesmæssigt gik hun litteraturens veje, blev bibliotekar og litteraturhistoriker fra Aarhus Universitet.

Mens hendes børn er små (2 og 5 år), har hun valgt at bruge hele arbejdstiden på at male.

Marie Fredborg har de seneste 10 år boet i Randers, og forskellige locations i Randers vil være genkendelige i hendes værker.

”Specielt når natur møder civilisation på godt og ondt, fanger det min interesse”, fortæller Marie Fredborg.

Udstillingen kan ses inden for kirkens åbningstid og ved alle offentlige arrangementer til og med 14. oktober.