Koncerter i Lystrup Kirke

Velkommen til forårets koncertrække!

Flyglet i fokus

Søndag, den 10. marts kl. 15

Pianist Esben Lund Brummer

Flyglet i Lystrup kirke har i de seneste par år gennemgået en større renovering, hvor en stor del af indmaden er blevet fornyet, hvorved mekanik og klang er blevet væsentligt forbedret.

I anledning heraf præsenteres klaveret i en række forskellige roller i forbindelse med forårets koncerter i Lystrup kirke.

Pianisten Esben Lund Brummer lægger ud. Esben blev i 2014 optaget på det Jyske Musikkonservatorium som elev af professor Anne Øland.

I efteråret 2018 studerede han på Tchaikovskykonservatoriet i Moskva hos professor Irina Osipova.

Desuden har Esben Lund Brummer deltaget i et stort antal masterclasses rundt om i Europa.

Repertoiret ved koncerten vil være præget af den russiske musik

Flyglet som akkompagnementinstrument

Søndag, den 28. april kl. 15

Søstrene Aoi og Miyabi Tomioka

Søstrene Aoi og Miyabi Tomioka på henholdsvis 17 og 8 år, spiller begge spiller violin.

Aoi blev optaget på Det Jyske Musikkonservatorium som 15-årig og har allerede vundet flere priser såsom Dansk Musiker Forbunds pris og Sydbanks Talentpris.
Hun spillede for dronningen ved dennes 75-års fødselsdag.

Sin unge alder til trods er også Miyabi en koncertvant violinist og hendes tydelige begejstring for musikken, lader som regel ingen uberørt når hun optræder!

Begge piger modtager undervisning af professor Mo Yi på det Jyske Musikkonservatorium

Ved flyglet sidder Anne-Marie Meineche, som har en udstrakt koncertvirksomhed både som solist og kammermusiker.

Ved koncerten spilles værker af blandt andre Franz Schubert, Jean Sibelius og Johannes Sebastian Bach.

Koncert med elever fra Aarhus Musikskole

Torsdag, den 2. maj kl. 19.30

Aarhus Musikskole præsenterer en række dygtige elever ved koncerten.

På musikskolen bliver der arbejdet med en mangfoldighed af musikalske udtryk.

Der lægges stor vægt på fællesskabet som et vigtigt element i arbejdet på at blive så dygtig på sit instrument som muligt.

Sangeftermiddag med korene

Søndag, den 5. maj kl. 15

Nærmere omtale følger.

Forår og månelys

Onsdag, den 15. maj kl. 19.30

Blueser og Ballader

Byens rytmiske kor Blueser og Ballader afholder forårskoncert sin forårskoncert.

Stilhedens Hav. Månen
Den trækker gådefuldt i os med sin kraft, som det spirende forår på magisk vis trækker livet op af jorden og giver kærligheden næring.

For 50 år siden landede Apollo 11 netop i Stilhedens Hav.
Symbol på drømmenes mulighed for opfyldelse.

Vi navigerer i tid og rum med månen og foråret som pejlemærker.
Kunsten er inspireret af dem og omsætter det til ord, billeder og lyd.

Således tager Blueser og Ballader og deres dirigent Tina Buchholtz publikum med på en musikalsk rejse inspireret af netop forår og månelys.

Koncert for Flygel og orgel

Søndag, den 26. maj kl. 15

Lars Rosenlund Nørremark og Christian Sovgaard Flarup

Ved koncerten er der mulighed for at opleve flygel og orgel i uvante roller.

Lars Rosenlund Nørremark, orgel, og Christian Skovgaard Flarup, flygel, opfører musik skrevet for denne meget sjældne instrumentkombination.

På programmet er musik af Clifford Demarest og Joseph Waddell Clokey, hvis musik lyder som en skøn blanding af Edvard Grieg, Claude Debussy og Pyotr Tchaikovsky.

Så kom og hør en festlig koncert med orglets brusen og klaverets brillians.

Forårskoncert med korene

Søndag, den 16. juni kl. 17