Koncerter i Lystrup Kirke

Velkommen til efterårets koncertrække i Lystrup Kirke

Trio Moresca

Søndag, den 7. oktober kl. 15

”Moresca” er på italiensk betegnelsen for en dans fra 15-1600 tallet.

Dette ord har lagt navn til trioen, som gæster Lystrup Kirke — musik med et livligt, dansant præg fra renæssancen og barokken.

Der spilles værker af bl.a. Purcell, Händel og Monteverdi.

Undervejs i koncerten indbydes der desuden til fællessang med danske salmer.

Trio Moresca består af Katrine Broch Møller, Lars Fløe, orgel, og Jytte Kusk, blokfløjte

Alle tre er uddannede fra danske musikkonservatorier og er nu aktive i det århusianske musikliv.

__________________

Sopran Katrine Broch Møller
Dimitterede fra Det jyske Musikkonservatorium sommeren 2013 som klassisk sopran ved docent Ingrid Haking Raaby og som klassisk korleder ved docent Søren Kinch Hansen.

Katrine er en aktiv og erfaren kor- og ensemblesanger i forskellige konstellationer og har særligt interesseområde inden for renæssance- og barokmusikken.

Til daglig er Katrine ansat som kirkesanger i Hjortshøj Kirke og Aarhus Domkirke, hvor man ofte har mulighed for at høre hende som solist.

Desuden er Katrine medstifter af kvindekoret Vox Mariœ, dirigent for Aarhus Koncertkor og underviser ved Skt. Lukas kirkes ungdomskor.

Blokfløjtenist Jytte Kusk
Dimitterede med Diplomeksamen i blokfløjte fra Det fynske Musikkonservatorium, Odense, i 1978 og har studeret i Holland hos Bart Kuijken og Jeanette van Vingerden.

Jytte er freelancemusiker, har bl.a. været solist med Odense Symfoniorkester, spillet med Aarhus Bach-Orkester og med BaroqueAros samt underviser i blokfløjte på Aarhus Musikskole og som korleder i Brabrand og Sdr. Aarslev Kirker.

Organist Lars Fløe
Påbegyndte klaverstudier ved konservatoriet i Bogotá, Colombia, og tog efter ankomst til Danmark diplomeksamen i musikledelse og hørelærepædagogik ved Det jyske Musikkonservatorium og senere en mastergrad i orgel samme sted.

Har siden 1998 været ansat som organist ved Egå Kirke, komponerer instrumentalværker og sange inspireret af forskellige kulturers folkemusik samt af renæssancen.

Særligt hans fløjteværker bliver i dag spillet over hele verden.

Alle helgens gudstjenesten

Søndag, den 4. november kl. 11

Ved den stemningsfulde Alle helgens-gudstjeneste mindes vi dem, der er døde i årets løb.

Ved gudstjenesten medvirker Lystrup Elsted Ungdomskor.

Musikskolekoncert

Mandag, den 5. november kl. 19.30

Ved Aarhus Musikskoles koncert vil man kunne opleve en række af musikskolens dygtige elever.

Eleverne vil dels optræde hver for sig, dels spille sammen.

Pianist og musikskolelærer Christian Kraglund guider igennem aftenens koncert.

Musik ved højmessen

Søndag, den 11. november kl. 11

En velkendt institution i byen, LystrupKoret, medvirker ved gudstjenesten søndag d. 11. november kl. 11.

Koret vil med selvstændige indslag sætte et festligt præg på gudstjenesten.

Næste år kan koret fejre 40-års jubilæum, og i alle årene har det været med Lis Klestrup som korets dynamiske dirigent. .

Nye jazz-salmer med Mads Granum-kvintetten

Søndag, den 11. november kl. 15

Sognenes fællesarrangement

”Jazzpianist Mads Granum har komponeret ti nye jazzsalmer til sit fjerde album "Med favnen fuld af kærlighed”, som blev lanceret på Youtube i efteråret 2017.
Her opnåede salmerne på få måneder mere end 100.000 visninger.

Nu kan jazzsalmerne opleves live ved koncerten i Lystrup Kirke.

Mads Granum har med sine fortolkninger af salmer opnået en opsigtsvækkende nichesucces som jazzmusiker, og han har de seneste 14 år turneret flittigt over hele landet.

Evnerne inden for rytmisk musik og jazz har sammen med hans særegne salmeforståelse ført ham til en position som en af landets betydeligste inden for sin genre.

Det er blevet til flere hundrede velbesøgte koncerter i danske og udenlandske kirker.

Foruden jazzklaver spiller Mads Granum også rytmisk kirkeorgel.
Han optræder desuden som kapelmester og keyboardspiller i mange forskellige musikalske sammenhænge.

Albummets nykomponerede jazzsalmer er med tekster af nogle af Danmarks bedste salmedigtere i nyere tid:
Johannes Møllehave, Lisbeth Smedegaard Andersen, Holger Lissner, Hans Anker Jørgensen, Iben Krogsdal, Christiane Gammeltoft-Hansen, Johannes Jørgensen og Simon Grotrian.

Ud over Mads Granum medvirker Regitze Glenthøj, sang, Mads Hansen, saxofon, Thomas Ovesen, kontrabas samt Ricco Victor, trommer og percussion.
__________________

Forsalg
Billetter à 100 kr. kan købes på Lystrup Kkirkes kordegnekontor fra mandag, den 22. oktober.

Kontorets åbningstider findes på kontaktsiden. 

Adventskoncert med kirkernes kor

Søndag, den 2. december kl. 17

Det er blevet en fast tradition, at kirkernes børne- og ungdomskor synger adventstiden ind den første søndag i advent.

Her vil korene præsentere nogle af de værker, som de har arbejdet med i løbet af efteråret.

Korene dirigeres og akkompagneres af kirkernes organister Jørgen Ellekilde og Lars Nabe-Nielsen.

Moments

Onsdag, den 5. december kl. 19.30

Blueser og Ballader

En korkoncert bygget op af øjeblikke.

Øjeblikke med eftertænksomhed — med glæde — med håb.

Øjeblikke fyldt med minder — med fremtid — med ønsker.

En musikalsk rejse i et tonesprog, der bevæger sig fra jazz og latin over pop til kendte toner fra den danske sangskat.

Flere af koncertens numre er skrevet og arrangeret til netop Blueser og Ballader af korets dirigent, Tina Buchholtz, som — sædvanen tro — inddrager publikum i fællessang.

Evensong

Søndag, den 16. december kl. 15

Aarhus Universitetskor

Medlemmer af menigheden læser udvalgte stykker fra bibelen afvekslende med korsang og fællessalmer.

Koret dirigeres af Søren Kinch Hansen.