Besøgstjenesten i Lystrup, Elsted og Elev

Lokalcenter Sønderskovhus, Fællesrådet
og kirkerne i området.

Besøgsvenneparret Emma Nielsen (tv) og Aase Andersen

Målet med Besøgstjenesten er at formidle kontakt, hvor sygdom, handicap, svækkelse eller ensomhed gør det svært selv at komme ud. Besøgstjenesten tilbyder medmenneskeligt samvær gennem besøgsvenner.

Kontakten kan være af længere eller kortere varighed efter behov.

Besøgsvennen
Besøgsvennen kommer på besøg efter aftale med værten og er således gæst i hjemmet. Besøgsvennen har tavshedspligt.

Besøgsarbejdet er frivilligt og ulønnet. Derfor kan besøgsvennen ikke påtage sig hjemmehjælperens opgaver. Der må heller ikke være økonomi eller økonomiske råd mellem besøgsven og vært.

Vil du være besøgsven?
Har du tid og lyst til at besøge et andet menneske fast og regelmæssigt?

Dette kræver ingen særlige forudsætninger, men evne til at lytte og leve sig ind i et andet menneskes livssituation. Besøgene er givende for både besøgsven og vært.

Du vil blive introduceret til arbejdet af en af koordinatorerne, og du kan også her hente råd og vejledning. Der vil derudover være mulighed for at indgå i et fællesskab med andre besøgsvenner.

Kontakt Besøgstjenesten

Ester Bork Sørensen
Tlf. privat: 2278 6555

Solvejg Østergaard
Tlf. privat: 2334 8153

Du kan også træffe Ester og Solvejg i kirken,
hvis du ringer til dem og laver en aftale.

Det kan en besøgsven

— komme regelmæssigt
— snakke
— hygge
— gå ture
— læse op
— skrive breve
— pleje fælles interesser
— følge til arrangementer
— drikke kaffe
— være til stede

Hvordan besøgene bruges, afhænger helt af behov og interesser.

Vil du være med i Besøgstjenesten som ven eller vært, eller ønsker du yderligere oplysninger, så kontakt en af koordinatorerne for Besøgstjenesten.

Der arrangeres små sammenkomster og udflugter for besøgsvenner og værter et par gange om året.