Lystrup & Elev kirker

Ritualer og fællesskaber i musikken


Torsdag, den 31. januar kl. 19.30

Carsten Seyer-Hansen
Dirigent.
Kantor ved Aarhus Domkirke

En gennemgående ledetråd i Carstens Seyer Hansens arbejde er, at hvad enten der er tale om undervisning af børn og unge i Domkirkens Drengekor eller uddannelse af dirigenter på konservatoriet, er styrken af arbejdet og holdbarheden af resultaterne stærkest, når de opstår inden for nogle rammer, som samtidig betoner fællesskabet om en opgave.

Børnehavebørn kommer til morgensang i domkirken og møder skolebørn, som de synger med.

Skolebørnene møder dygtige drenge- og pigekorsbørn i Sangkrafts kæmpekor-projekter, så de måske selv får lyst til at synge i mere ambitiøse kor.
Her møder de unge mennesker, som har fået lyst til at lave musik på højere niveau eller måske lyst til at dirigere og arrangere musik, fordi de har mødt nogle dér, som gør sådan osv.

Ideelt set en stor musikalsk familie, hvor alle har mulighed for at byde ind med dét, man har at byde ind med, men hvor alle også kan se det nærmeste højere trin på stigen, hvis man skulle have lyst til at "steppe op" i det musikalske fællesskab.

Aftenens foredragsholder


©Per Rasmussen

Carsten Seyer-Hansen
Kantor ved Aarhus Domkirke

Dirigent Carsten Seyer-Hansen er uddannet cand.mag. i musikvidenskab og filosofi fra Aarhus Universitet. Han underviser i dag i kor- og ensembleledelse samt i musikhistorie ved Det Jyske Musikkonservartorium.
Han er ansvarlig for det rige korliv i Aarhus Domkirke.

Derudover er Carsten Seyer-Hansen lektor i klassisk korledelse ved Det Jyske Musikkonservatorium og kunstnerisk leder af Sangkraft Aarhus.

Han er koncertaktiv både med egne ensembler og som gæstedirigent for en række ensembler, f.eks. Aarhus Bachorkester og Aarhus Strygerensemble. Endelig er han hyppigt anvendt som instruktør for FUK og Kor 72.

Del dette: