Ritualer og fællesskaber i musikken

Torsdag, den 31. januar kl. 19.30

Carsten Seyer-Hansen
Dirigent.
Kantor ved Aarhus Domkirke

En gennemgående ledetråd i Carstens Seyer Hansens arbejde er, at hvad enten der er tale om undervisning af børn og unge i Domkirkens Drengekor eller uddannelse af dirigenter på konservatoriet, er styrken af arbejdet og holdbarheden af resultaterne stærkest, når de opstår inden for nogle rammer, som samtidig betoner fællesskabet om en opgave.

Børnehavebørn kommer til morgensang i domkirken og møder skolebørn, som de synger med.

Skolebørnene møder dygtige drenge- og pigekorsbørn i Sangkrafts kæmpekor-projekter, så de måske selv får lyst til at synge i mere ambitiøse kor.
Her møder de unge mennesker, som har fået lyst til at lave musik på højere niveau eller måske lyst til at dirigere og arrangere musik, fordi de har mødt nogle dér, som gør sådan osv.

Ideelt set en stor musikalsk familie, hvor alle har mulighed for at byde ind med dét, man har at byde ind med, men hvor alle også kan se det nærmeste højere trin på stigen, hvis man skulle have lyst til at "steppe op" i det musikalske fællesskab.

Aftenens foredragsholder