Pro Ecclesia

Torsdag, den 27. september kl. 19.30

Søren Ulrik Thomsen
Digter og debattør

”Jeg elsker den lutherske højmesse og krymper mig, hver gang den kritiseres af mennesker, der mener, at folk ville strømme til kirke, hvis bare gudstjenesten blev lavet om”.

Sådan siger digteren Søren Ulrik Thomsen, som vil fortælle om, hvordan han begyndte at gå i kirke og langsomt fik øjnene op for rigdommen i gudstjenesten, hvis forskellige aspekter han vil gennemgå.

Foredraget rummer desuden udblik til andre kirkesamfunds gudstjenester, som forfatteren har besøgt på sine rejser rundt omkring i verden, ikke mindst USA.

Aftenens foredragsholder

Søren Ulrik Thomsen
Digter

Fornemmelse for sprogets og digtenes rytmik, har fra barns ben været en del af hans liv.

Søren Ulrik Thomsen har læst litteraturvidenskab ved Københavns Universitet, men prioriterede digtningen frem for at færdiggøre studierne.

Han debuterede i tidsskriftet Hvedekorn i 1977, men den egentlige debut blev med digtsamlingen City Slang (1981). Hans udgivelser har fået opmærksomhed, og i dag står han som en af dansk lyriks betydeligste digtere.

Siden 1995 har Søren Ulrik Thomsen været medlem af Det Danske Akademi og har modtaget adskillige legater og priser, bl.a. Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.