Kroppen gør det lettere for os at tro

Torsdag, den 21. februar kl. 19.30

Kirstine Helboe Johansen
Lektor i praktisk teologi

Selv om færre går i kirke hver uge, er der også færre, som aldrig går i kirke.

Andelen af danskere, der møder op i kirken ind imellem, vokser.

Vi har hver vores kirkerytme og deltager måske i koncerter, meditationer, babysalmesang eller gudstjenester.

Den engelske kirkehistoriker og religionssociolog Linda Woodhead beskriver, at der fra Reformationen og frem til nu har været en slags religiøs undtagelsestilstand, hvor religion er gået fra at være noget fælles til at være noget helt personligt.

Med Luther bliver ønsket om, at den enkelte skal forstå og personligt tilslutte sig dominerende.

Nu ser det ud til, at vi er i gang med en tilbagevenden til, at religion handler om at gøre noget sammen, uden at vi nødvendigvis tror på det hele.
Religion er blevet knap så stor en personlig præstation.

I kirken giver de kropslige handlinger os en støtte.
Vi får noget at læne os ind i, så vi lettere kan mærke fællesskabet og troen på det religiøse univers.
Når kroppen går foran, bliver man en del af det.

Det, kroppen gør, kommer du til at eje.

Aftenens foredragsholder

Kirstine Helboe Johansen
Lektor i praktisk teologi

Ph.D. og teologisk kandidat fra Aarhus Universitet, hvor hun har været tilknyttet i en årrække.

Kirstine Helboe har haft adskillige tillidsposter og sidder i øjeblikket i bestyrelsen for Danmarks Kirkelige Mediecenter.

Når det gælder organisering af workshops og diverse events er hun aktiv medspiller, eksempelvis i forbindelse med Luther-fejringen.

Derudover har hun deltaget i nyoversættelser for Det Danske Bibelselskab.