Vi står til rådighed

− og vil gerne dele stort og småt med dig

Alle kirker i Danmark er blevet lukkede. Vi bakker op om regeringens forsøg på at mindske spredningen af coronavirus og har derfor aflyst alle gudstjenester og arrangementer − i første omgang marts måned ud.

Altså kirkens bygninger er lukkede, men vi er her stadig. Ikke længere væk end et telefonopkald eller en mail. For det budskab, som kirken er sat til at forkynde, er der ikke lukket ned for. Et budskab om håb og trøst til hver en tid og til ethvert menneske. Et budskab der i særlig grad er brug for lige nu.

Hverdagen er pludselig en helt anden − og ingen af os aner, hvornår tingene bliver normale igen. Det er i sig selv svært at være i. Usikkerheden.

Mange af os sidder hjemme − alene og isolerede − og savner måske en at snakke med i løbet af dagen. Andre er hjemme hos familien dagen lang. Det er egentlig helt hyggeligt, men også uvant og kan skabe konflikter og gøre os rastløse.

Vi er som præster vant til at tale med mennesker om alt det, der rører sig i vores liv. Det som kan bekymre os, gøre os bange og utrygge − også de tanker vi kan have svært ved at dele med dem, der står os nærmest. Den del af vores arbejde kan vi stadig udføre − for det kan sagtens foregå på telefon eller på mail. Vi vil gerne stå til rådighed og dele stort og småt. Og vi har tavshedspligt.

Sognepræst Hans Boas, 2320 2392, hhmb(at)km.dk
Sognepræst Lene Dahl-Hansen, 2960 3460, led(at)km.dk

I disse uger er der også indført udvidet åbningstid på www.sjaelesorg.nu, hvor du anonymt kan chatte med en præst fra kl. 10.00 − 22-00.