Til vores kommende konfirmander og deres forældre

Angående konfirmationerne

Konfirmationsgudstjenesterne begynder kl. 10.00 − slut omkring kl. 11.15 − derefter fotografering.

Konfirmationsgudstjeneste er konfirmanderne selv med til at forberede: De skal vælge salmer, vælge deres eget konfirmationsord (som kan være et bibelvers eller et salmevers), læse ind- og udgangsbøn.

Praktiske oplysninger vedr. konfirmationsgudstjenesten

Under præludiet går konfirmanderne ind sammen med præsten (alle rejser sig).

I forbindelse med konfirmationsritualet nævnes konfirmandens navn, og alle fra familien rejser sig.

Retningslinjer for fotografering ved konfirmationer

Vi har besluttet, at der må tages billeder, når konfirmanderne går ind og ud af kirken.

Hvis nogen ønsker at tage et billede under selve konfirmationshandlingen, må man tage et par billeder fra sin plads − og der må kun være én fotograf fra hver familie.

Det er vigtigt for os, at fotograferingen ikke kommer til at tage koncentrationen væk fra handlingen, samtidig med at vi har forståelse for, at nogle har et ønske.

Efter gudstjenesten bliver der rigelig tid til at fotografere hele holdet og hver enkelt konfirmand i kirken.

I Lystrup Kirke kommer der en professionel fotograf, som tager et gruppebillede af konfirmanderne. Fotoet kan bestilles på forhånd.

Bagefter kan forældrene også komme til at fotografere i kirken.

Der går selvfølgelig nogen tid med fotografering. Normalt er klokken ca. 11.45, når familierne forlader Lystrup Kirke.

Kommende konfirmationer

Konfirmationens betydning