Børneoperaen "De tre tanter"

De tre tanter sang af karsken bælg

Mandag, den 29. maj 2017 havde Lystrup og Elev Kirker inviteret ”Tante Grøn, tante Brun og tante Lilla” til at komme og give to koncerter
— en i Lystrup Kirke og en i Elev Sognehus.

Det var de ældste børnehavebørn og eleverne
fra 0. og 1. klasserne fra Lystrup og Elev skoler,
der var blevet inviteret til at opleve den
musikalske forestilling.

Elev Sognehus var fyldt med forventningsfulde børn.

Med pædagogisk sans og stor musikalitet havde sangerne sammensat et program med kendte stykker fra den klassiske musik i passende korte sekvenser.

Sangene indgik på fornem vis i fortællingen om dengang tanternes søde lille hund Prik blev væk, og de måtte ud og lede efter den.

Forestillingen var underholdende, fyldt med humor og sjove indfald.
Med enkle virkemidler og dejlig musik blev vi ført ind i en historie fra dengang, verden endnu var lys og glad.

Børnene fik en musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige — og blev på lempelig og fantasifuld vis ført ind i en verden af klassisk musik, samtidig med at de levede ivrigt med.

Forestillingen egner sig rigtig fint til børn i alderen 5-8 år.

Koncerten har en passende længde på ca. 30 minutter, og bagefter fik børnene mulighed for at hilse på Prik og de tre tanter.

De medvirkede ...

Som de tre tanter optrådte Malena Rønnow, Tessa Kiilsholm og Emma Oemann, der alle tre er uddannet med klassisk sang fra det Syddansk Musikkonservatorium i Odense.

Akkompagnatør var Britt Krogh Grønnebæk.

De tre tanter var som sprunget direkte ud af Elsa Beskows elskede børnebogsklassiker fra 1919 i deres flotte kjoler og med deres kunstfærdigt opsatte frisurer.

Tak til
Malena, Tessa og Emma for deres dejlige sang
— og til Britt for hendes sikre akkompagnement!