Hvorfor har vi musik?

Torsdag, den 21. juni kl. 19.30

Foredrag med Peter Vuust,
musiker og hjerneforsker

Med udgangspunkt i en biologisk tankegang fortæller Peter Vuust om menneskets musikalske udvikling, om musikkens sociale betydning og om hvordan musikken finder de menneskelige følelser.

Musik er ikke bare musik. Det er også et biologisk fænomen, der udløser reaktioner i hjernens belønningscenter.

Samtidig synes musik at have en vigtig plads i menneskehedens udviklingshistorie.

Man har f.eks. endnu ikke fundet en menneskelig kultur uden musik, og det ældste kendte musikinstrument er 40.000 år gammelt.

Aftenens foredragsholder

Peter Vuust
Bassist, komponist og hjerneforsker

Professor ved
Det Jyske Musikkonservatorium og
Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet.

Ud over at være en højt estimeret hjerneforsker, er han jazzbassist og komponist og har udgivet en stribe cd'er.

I 2006 blev han leder af 'Danmarks Grundforskningsfonds Center for Music in the Brain'.