Sognerejse 2019 — til Polen

Skønhed — drama — krigen — kunsten — ondskaben!

Nogle af de begreber,
der er kendetegnende for en rejse til Polen
med vægten på hovedstaden Warszawa og
den kulturelle perle Krakow.


Warszawa, en storby i vækst

En rejse omkring Polens forhistorie og nutid, et land som flere gange har været forsvundet fra verdenskortet, men kæmpet sig tilbage igen.

Vi skal omkring middelalderens Warszawa, den jødiske ghetto fra krigens tid, byens opstand mod tyskerne, hævnen som den næsten fuldstændige tilintetgørelse af byen, senere hen kommunisternes undertrykkelse.
Men i dag en moderne storby med skyskrabere — med et levende musikliv, cafeer og kunstmuseer.

Desuden vil vi koncentrere os om Krakow.
I modsætning til Warszawa overlevede Krakow krigen uden de store ødelæggelser; byen står, ligesom Prag, klassisk og med sin fordums glans i behold.

Der bliver mulighed for besøg på Schindlers Fabrik, der er kendt fra filmen Schindlers Liste, de spektakulære saltminer, hundredvis af meter under jorden — med saltkatedralen allerdybest nede.Mulighed for udflugt til Auschwitz, aftenstemning i de fortsat levende i de jødiske kvarterer med den paradoksale forhistorie, stemningsfyldt med jiddisch folkemusik.

Polen er i dag et moderne europæisk land, som buldrer frem. Tingene fungerer, der er rent og pænt, og man sætter stor pris på den frihed, man erhvervede sig for mindre end 30 år siden.

Et land med fremtid. Med en tung forhistorie, men med modet båret oppe af den ukuelige polske optimisme, vodka og en glødende katolsk tro.

Flyer om sognerejsen

Få mere information om sognerejsen og download rejsens flyer her

Vores sognerejser er med til at knytte bånd mellem de tre kirker, vi har i 8520-området.

Her kan du se med, da turen gik til Berlin.

Del dette: