Tro og traditioner flytter med ud!

Fotoudstilling af Tine Harden
− dansk fotografis ukronede dronning

Billederne er lavet til Danske Sømands- og Udlandskirker
i forbindelse med 150-året for den første danske sømandskirke
og vises nu i Lystrup Kirke.

Udstillingen kan ses inden for kirkekontorets åbningstid
og ved alle offentlige arrangementer til og med 16. december.

Når danskere rejser ud, bosætter sig for kortere eller længere tid, bliver udstationeret eller emigrerer til andre lande, ja − så rejser både tro og traditioner med.

Intet er mere kært end højtiderne fra vores barndom, dåben af vores børn eller flæskestegen til jul.

De danske kirker i udlandet er i høj grad eksponenter for dette, og nu kan du få et kig ind i ni sømandskirker, der befinder sig fx i Singapore, Hong Kong og Göteborg.

Der er billeder af frivillige, søfolk, menighed, konfirmander og præster.
De går luciaoptog, får danskundervisning eller deltager i julebasar.

Med sit skarpe blik for historiefortælling giver Tine Harden os en tydelig fornemmelse for den betydning, kirkerne har for vores landsmænd uden for Danmarks grænser.

Der findes i øjeblikket 48 danske kirker i udlandet, heraf ligge de 22 i Slesvig.

Tine Harden har et godt visuelt øje og en vedholdenhed, der har ført hende verden rundt.

Hun har fotograferet i mere end 80 lande, udgivet bøger og har haft mange udstillinger i Danmark og i udlandet.

Det er også blevet til et stort antal priser igennem en mere end 30 år lang karriere som fotograf.

Kunstudvalg

Kunstudvalget ved Lystrup Kirke består af:

Kirsten Johanne Vase
Hanne Nellemann Jørgensen