Kunstudstilling v/Lea Hankil Andersen

Udstillingen kan ses inden for kirkekontorets åbningstid og
ved alle offentlig arrangementer til og med 26. april

En fabulerende udstilling, hvor Lea Hankil Andersen holder fast i det legende og nysgerrige barn − en naturlig hjertesag for hende.

Gennem sit arbejdsliv har hun mødt mange børn og voksne, for hvem det, ligesom for hende selv, har været vigtigt at få plads og mulighed for at skabe og udtrykke sig selv gennem kreativt arbejde.

Og det er næsten blevet som en nødvendig måde at trække vejret på.

Hun prøver at skabe åndehuller og plads til det indre barn ved at lade både det ekspressive og det figurative få stor plads i billederne.

Lea Hankil Andersen har "rejst" igennem flere forskellige uddannelser − mødt mennesker og livsvilkår, der har været forskellige fra hendes egne − mødt medgang og modgang og oplevet tilværelsen, når den rusker meningsløst og ubarmhjertigt.

En ”rejse”, der har vist hende, hvordan kreative og skabende kræfter kan hele og samle et menneske, når det får lov til at udtrykke sig kreativt − både visuelt og narrativt.

Derfor vil man også kunne opleve den skæve eksistens i hendes billeder − værker med såvel naivistisk lethed som dybtfølt tyngde.

Om kunstneren

Lea Hankil Andersen
Uddannet folkeskolelærer og kunstterapeut.
Nu sognehusvært og kirketjener ved Elev Kirke − stadig med et særligt hjerte for billedkunst og kreative udtryk.

I en periode på mere end otte år har hun arbejdet med sårbare og udsatte mennesker i Cafe Parasollen i Viby under KFUMs sociale arbejde.

Medskaber af Den Skæve Billedskole i Hadsten i 2006, hvor hun også underviste en del år herefter.

Har deltaget med udstilling i bl.a. Kulturhuset Sløjfen, Ud i kunsten i Ålum Skov, Alverdens Kunst i Hjarbæk

Kunstudvalg

Kunstudvalget ved Lystrup Kirke består af:

Kirsten Johanne Vase
Hanne Nellemann Jørgensen