Kunstudstilling i Lystrup Kirke

Livskraft og optimisme
— værker af Hans Clausen, bkf

Udstillingen løber frem til 8. oktober.

Den kan ses inden for kirkens åbningstid
og ved alle offentlige arrangementer

Kunstneren Hans Clausen har et energisk og robust billedsprog med en dynamik, der ikke levner plads til megen navlepilleri.

Billederne er malet med en optimistisk beslutsomhed — præget af en maleglæde, der virker livsbekræftende på beskueren.

Hans Clausen er født i Slesvig by. Med en opvækst i byens ældste del og tilhørende det danske mindretal var sprogene og de kulturelle påvirkninger plattysk, dansk og højtysk.

Kimen til et liv som kunstmaler blev lagt i barndomsbyens livlige håndværker- og arbejderkvarter i 50-erne, hvor de stærke visuelle påvirkninger og en tidlig optagethed af farver og billeder var medvirkende faktorer.

Som 18-årig flyttede Hans Clausen til Danmark, hvor han gik på Århus Kunstakademi.

Hans Clausen søger at virkeliggøre et maleri, som uafhængigt af tidernes skiftende genrer, smag og motiver bevarer sin egen klarhed og styrke.

Om kunstneren

Hans Clausen
debuterede på Kunstnernes Påskeudstilling i Aarhus 1977.

I 1980 grundlagde han sit eget værksted i den nedlagte landsbyskole i Skørring på Djursland.

Gennem årene er det blevet til mange gruppe- og separatudstillinger.

Derudover har han lavet adskillige udsmykningsopgaver og fungerer som konsulent på forskellige kunstprojekter.

Hans Clausen har været på flere rejse- og studieophold i rundt om i Europa.