Koncerter i Lystrup Kirke

Velkommen til efterårets koncertrække!

Fredens farver

Søndag, den 17. september kl. 15

Vokalensemplet Dopplers

Efterårets koncertsæson med Vokalensemblet Dopplers.

Dopplers arbejder målrettet med kommunikativ og kropslig koroptræden. Det betyder, at koret ikke kun fokuserer på selve musikken og dens udtryk, men også på sceneoptræden og koreografi.

Under temaet "Fredens Farver" præsenterer koret en bred palet af musikalske genrer inspireret af både verdensmusik, klassisk og pop.
Korets egne kompositioner blandes med kendte værker.

Dopplers optrådte denne sommer på Verdenskor-symposiet i Barcelona med "Fredens Farver", og nu gives et hjemligt publikum mulighed for at opleve denne koncert.

Dirigent for Dopplers er Astrid Vang-Pedersen.

Orgelkoncert

Søndag, den 5. november kl. 15

Lars Nabe-Nielsen

Spil Dansk er musiklivets festuge og Danmarks største musikbegivenhed.

Skoler, sygehuse, spillesteder, virksomheder, biblioteker, kirker og kulturhuse lægger lokaler til, og de optrædende er en blanding af professionelle og amatører — og alle spiller lutter dansk musik under Spil Dansk Ugen, der afholdes i uge 44.

Lystrup Kirkes organist, Lars Nabe-Nielsen, hopper med på vognen og spiller værker af de danske komponister J. P. E. Hartman, Niels W. Gade og Otto Malling samt den i Tyskland virkende, men dansk fødte, Dietrich Buxtehude.

Salmer til folket

Søndag, den 12. november kl. 15

Den Danske Salmeduo

Martin Luther gav kirkemusikken tilbage til folket, og det er værd at markere!

Den Danske Salmeduo — Christian Vuust på saxofon og klarinet og Hans Esbjerg på klaver — har lavet en række instrumentale nyfortolkninger af Luthers salmemelodier.

Duoen ønsker at vise musikkens levedygtighed og tidløshed og dermed at bære reformationstidens salmer ind i vores samtid.

Ved koncerten vil man opleve et frugtbart møde mellem den nordiske folketones enkelhed, den klassiske musiktraditions nænsomhed og den amerikanske jazztraditions legende improvisationer.

Reformationen bidrog til at give salmesangen i gudstjenesten tilbage til menigheden — og har derved haft stor betydning for den folkelige fællessang i de nordiske lande.

Det er derfor særligt oplagt, at der indgår fællessalmer i koncertprogrammet.

Adventskoncert

Søndag, den 3. december kl. 17

Lystrup Kirkes kor

Adventstiden indleder Lystrup Kirkes tre pigekor med koncert.

Med pigernes sang ledes vi ind i adventstiden med forventning om den store juleglæde.

Dirigent for korene er Lars Nabe-Nielsen.

Julekoncert

Onsdag, den 6. december kl. 19.30

Blueser og Ballader

Byens rytmiske kor vil lede os ind i den rette julestemning.

Dirigent for koret er Tina Buchholtz.

Evensong

... med 'De ni læsninger'

Søndag, den 17. december kl. 15

Aarhus Universitetskor

En af julemånedens store traditioner er, når Aarhus Universitetskor giver koncert, og ni medlemmer fra menigheden læser udvalgte tekster.

Dirigent for koret er Søren Kinch Hansen.