Pilgrimsvanding

... og besøg på Blicheregnens Museum
— der er 21 tilmeldte.

Lystrup og Elev er gået sammen med Lisbjerg og flere andre sogne om at arrangere en fælles pilgrimsvandring på Blicheregnen langs et stykke af den gamle Hærvej.

Vi starter med at køre til Vium kirke. Her vil sognepræst Jørgen Løvstad holde en kort andagt og fortælle om kirken.

Ellen Andersen vil introducere til pilgrimsvandringen.

Derefter går vi langs den gamle pilgrimsvej i naturskønt landskab ved Nipegård Sø, hvor de medbragte madpakker spises.

Efter ca. seks kilometers vandring kommer vi til Thorning Kirke, hvor vi ser på kirken, som bl.a. har en prædikestol med fem kvindefigurer, der repræsenterer fem dyder.

Her finder vi også Svend Havsteen-Mikkelsens altertavle med ”Vandringen til Emmaus”, som i øvrigt er det sidste maleri, han lavede.

Endelig besøger vi Blicheregnens Museum, hvor vi drikker kaffe, inden vi kører hjem. Alle, som kan gå de seks kilometer i roligt tempo, er velkommen.

Hvis vejret er meget imod os, springer vi vandreturen over og kører i stedet fra Vium til Thorning.

Afgang
30. august kl. 9.30
fra Lystrup Kirke

Hjemkomst
Senest kl. 17
til Lystrup Kirke

50 kr. pr. person.
Betaling sker kontant i bussen.

Medbring foruden madpakke evt. regntøj.