Du er her:

Fernisering – rethink DYDER

Søndag, den 21. maj kl. 12.30

Udstillingen kan efterfølgende ses til og med 20. juni

Conny Bredahl, Ester Haderup Kristensen, Heidi Fisker og Susanne Butcher giver deres bud på dydernes betydning for os i dag.

Udstillingen er del af projektet rethink DYDER, som er et projekt tilknyttet Aarhus 2017.

__________________

Lidt om kunstnerne

Conny Bredahl er uddannet gennem kurser på Aarhus Kunstakademi samt privat arrangerede kurser i Grækenland, Tyrkiet og Danmark.
Hun maler stemninger. Lader sig inspirere af naturen og er optaget af kontrasten mellem stærk lys og skygge.
Temaerne er kærlighed, angst og livets stjernestunder.

Ester Haderup Kristensen er cand.phil. i engelsk fra Aarhus Universitet. Tidligere gymnasielærer og højskolelærer.
Hun har taget kurser i kunsthistorie, kunstterapi, billedvævning m.m. bl.a. fra Aarhus Kunstakademi.
Maler ekspressionistiske akryl- og akvarelbilleder. Inspirationen er naturen, mennesker, drømme og eventyr.

Heidi Fisker er uddannet lærer i billedkunst og industrielt design. Hun er autodidakt kunstner med mere end 15 års erfaring.
Hovedmediet er malerier, men hun beskæftiger sig også med tryk, collage, tekstil, glas, porcelæn, filt, møbelproduktion, tegning og indretning.

Susanne Butcher er uddannet pædagog, efteruddannet i æstetisk pædagogik på VIA University College, Aarhus.
Selvstændig kunstner siden 2007.
Hun har leveret værker til rekvisitopsætning på tv og lavet udsmykningsopgaver for virksomheder.

Fakta

Projektet rethink DYDER undersøger, om tusind år gamle dyder kan bruges som kit i et moderne samfund.

Kilden til inspiration er det gyldne alter fra Lisbjerg Kirke, som består af en række kvindefigurer, der symboliserer, fred, håb, tro, tålmodighed, kærlighed og beskedenhed.

Alteret kan dateres tilbage til 1100-tallet og opbevares i dag på Nationalmuseet.

Hvad er moderne dyder, og har de sammenhæng med dem, alteret i Lisbjerg viser os?