Menighedsmøde

Hvor er vi på vej hen?
Hvordan kan vi fremtidssikre vores kirke?

Det fik vi bud på ved forårets
menighedsmøde i Lystrup Kirke

Forår er ensbetydende med det årlige menighedsmøde, hvor der er mulighed for at møde hele menighedsrådet.

Vi begyndte med gudstjeneste i kirken og fik "kirkefrokost".

Formand for menighedsrådet, Karsten Mumm, aflagde sin årsberetning og fortalte om planerne for fremtiden.

Vi fik et indblik i kirkens økonomi og det kommende budget.

Som ekstern foredragsholder havde vi i år inviteret sognepræst og fremtidsforsker Birgitte Kragh Engholm.

Hun fortalte om sin seneste bog 'Den fremtidsgodkendte folkekirke' — og kom med oplæg til debat og diskussion.

__________________

Hvordan kan vi fremtidssikre vores kirke i Lystrup, så den fortsat har relevans for alle, som bor i sognet ...

Om foredragsholderen

Birgitte Kragh Engholm
er sognepræst, udvikler, forfatter & fremtidsforsker.

Hun er uddannet cand.theol og har ud over sine præsteembeder været ansat som kulturattaché på den danske ambassade i Australien.

Siden 2012 har Birgitte Kragh Engholm været ansat som sognepræst og udvikler i Vesterbro sogn, hvor hun sad i daværende kirkeminister Manu Sareens tænketank.

Hun har de seneste år forsket i folkekirkens fremtid, herunder også fremtiden for kirkegården.

Sideløbende har hun skrevet en række artikler og kronikker om fremtidige tendenser og megatrends med betydning for folkekirken på alle niveauer.

I november 2016 udkom hun med bogen “Den Fremtidsgodkendte Folkekirke”, hvor moderne fremtidsforskning for første gang bliver implementeret i den folkekirkelig kontekst.